Je bent nieuw hier

Welkom!

Welkom op de website van onze kerk. Hieronder staan een aantal FAQ’s (veelgestelde vragen) waardoor je de Evangelische Kerk Utrecht al een klein beetje leert kennen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan gerust door naar de contact pagina te gaan.

Als je inhoudelijk wat meer wilt weten over onze kerk, dan kun je hier wat meer lezen over ons.

De Evangelische Kerk Utrecht komt voornamelijk uit het zuiden van de stad Utrecht, met de meeste mensen in de buurt van de wijk Utrecht Zuid.
De hele kerk komt elke zondagochtend om 10:00 bij elkaar in het Marcuscentrum: Wijnesteinlaan 2, Utrecht.
Klik hier voor een plattegrond.
In het Marcuscentrum hebben op zondagochtend de PKN gemeente Marcuskerk en de Evangelische Kerk Utrecht tegelijk een kerkdienst in verschillende zalen. Normaal gesproken staan er bij de ingang mensen die je welkom heten en je zullen vertellen waar je heen moet. Mochten ze er niet staan: je komt binnen en loopt rechtdoor de eerste zaal in. Daar zijn wij.
Nee hoor. Kom gewoon zoals je bij goede vrienden op de koffie zou komen.
Wanneer je achter de visie van de Evangelische Kerk Utrecht staat én volwassen gedoopt bent. Neem maar contact op met één van de oudsten en zij kunnen al je vragen daarover beantwoorden.
Ongeveer anderhalf uur. Elke eerste zondag van de maand plakken we er ook een gezamenlijke lunch aan vast (de dienst is dan wat korter).
Ja. We hopen dat je open staat om te ontdekken en open staat voor het idee dat er misschien wel een God is die het waard is om te leren kennen.

De jaren ’80

Rond 1982 is de wijk Lunetten gebouwd en werd onze kerk in het toenmalige buurtcentrum gesticht (waar nu de BP staat). Toen buurtcentrum de Musketon werd gebouwd kwamen we daar op zondag samen.

De jaren ’90

In 1992 is er een samenwerking ontstaan tussen onze kerk en een kerk die toen op de Maliebaan in Utrecht zat. Rond 1994 besloten we dat het goed zou zijn om in meer wijken van Utrecht en omgeving zichtbaar te zijn. Hierdoor werden er kerken gesticht in Utrecht Overvecht, Kockengen en Hilversum. De kerk van de Maliebaan verhuisde toen naar de Boothstraat, wij bleven in de Musketon. Het samenwerkingsverband tussen deze kerken werd GVEG genoemd.
Vanaf 1995 kwam er steeds meer vriendschappelijk contact tussen onze kerk en de familie van kerken die zich “Newfrontiers” noemde, onder leiding van Terry Virgo, de grondlegger van deze familie. Hier zijn we rond 1997 bij aangesloten. In deze tijd hebben we onze naam veranderd naar Christengemeente ‘De Schuilplaats’.

De jaren ’00

Inmiddels is de familie van ‘Newfrontiers’ vanwege de grote groei in verschillende kleinere ‘families’ verdeeld en horen wij bij de familietak ‘Relational Mission’ wat dus een onderdeel is van de familie ‘Newfontiers’.
Van 1999 tot en met 2016 kwamen we samen in scholengemeenschap de Passie.

De jaren ’10

In 2014 hebben we als kerk een nieuwe naam gekozen: Evangelische Kerk Utrecht.
In 2017 zijn we verhuisd naar onze huidige samenkomstlocatie: het Marcuscentrum aan de Wijnesteinlaan in Utrecht.
Allereerst is het de Here Jezus die zijn Kerk bouwt en leidt. Naar het Bijbelse model wordt onze kerk geleid door een team van oudsten: op dit moment zijn dat Arjan, Marten Jan en Peter.
Nee. Je zult hoogstwaarschijnlijk wel opgemerkt worden en een handje krijgen van diverse mensen.
Ja, er zijn drie groepen: 0-4 jarigen, 5-9 jarigen en 10-12 jarigen. De laatste groep zit ook elke maand een keer in de kerkdienst zelf.
Als niet lid kun je voor een gedeelte meedoen: je bent welkom op de zondagen en op een de doordeweekse kerkgroep in jouw buurt. Je kunt bepaalde praktische taken binnen de kerk doen zoals koffie schenken of de stoelen klaar zetten. Wanneer er verantwoordelijkheid voor (een deel van) de kerk bij komt kijken vinden we het lidmaatschap essentieel.
We werken vaak in periodes met een thema. Zo hebben we de fundamenten van de kerk behandeld, of een bijbelboek uit het Nieuwe Testament. De preken worden hoofdzakelijk gegeven door één van de oudsten, af en toe spreekt er iemand van binnen of buiten de kerk.
We zingen vaak liedjes uit de Opwekkingsbundel, maar ook veel Engelstalige liedjes van bijvoorbeeld Stuart Townend, Brian Doerksen, Matt Redman, Tim Hughes, etc.

Ontmoet in de Evangelische Kerk Utrecht

Meer over ons

Kom je naar onze wekelijkse samenkomst?

Het bekendste beeld wat men heeft bij de kerk is een kerkgebouw. En daar ga je dan naar toe op zondag om een dienst bij te wonen. Maar “kerk” betekent een groep mensen, een familie, die leeft met elkaar en niet alleen op zondag. Onze zondagse samenkomsten zijn er omdat dit de gelegenheid biedt om elkaar in breder “familieverband” te ontmoeten. Dit is het moment waarop we samen God ontmoeten, samen uitbundig muziek maken voor hem en samen zingen. Het is een feestelijke bijeenkomst waar we vieren dat hij onze God is en wij zijn kinderen. De wekelijkse samenkomst is bij uitstek het moment om kennis met ons als kerk te komen maken. Kom je ook?

Hoe heet je?

Wat is je e-mailadres?

Wanneer kom je langs?

Nog iets extra's te melden?