Visie

Arjan van BelleWeblog

visie

Visie

Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn we als kerk begonnen met een korte onderwijsserie met een korte naam: “Visie”.

Terugblik

We hebben het afgelopen half jaar wekelijks onderwijs genoten aan de hand van de vier Evangeliën in de serie “Jezus leren kennen”. Waarin we ingezoomd hebben in het leven van Jezus door de Bijbelboeken Matheus, Marcus, Lucas en Johannes. We hebben veel geleerd over wat Jezus over Zichzelf verteld heeft, waarom Hij gekomen is en ook wat voor wonderen Jezus deed en waarnaar deze wonderen verwijzen. Hiernaast hebben we vanuit Jezus’ onderwijs opnieuw gezien dat Hij een opdracht heeft voor jou en mijn leven en we zijn de serie geëindigd met de belofte dat Jezus terugkomt!

Wat zie je?

Visie betekent zien. Sinds enkele maanden staat er op het podium van de plek waar we elkaar ontmoeten een “roll-up banner” met het Bijbelvers “Zo zal nu door de kerk de veelkleurige wijsheid van God bekend worden” (Efeziërs 3:10) en daaronder onze focus met de vier woorden: “Onderwijs”, “Heilige Geest”, “Familie” en “Missie”. Deze banner is belangrijk, het laat namelijk zien waarvoor we als kerk leven. Het is onze visie. Het laat zien hoe wij geloven dat de kerk eruit hoort te zien.

De kerk maakt Gods wijsheid bekend (Efeziërs 3:10)

In de boodschap van zondag 4 september is dit Bijbelvers uitgelegd. Onder “resources” op deze site is het na te luisteren en na te lezen (Onder Resources met de titel: “De lokale kerk is Gods plan”). De wijsheid van God is het Evangelie (Evangelie betekent: Goed Nieuws!) en het is de opdracht aan de kerk om het Evangelie van Jezus te vertellen. Dat deze tekst bovenaan op onze banner staat geeft de hartslag van ons als kerk aan: Wij leven voor het Evangelie en wij als Evangelische Kerk Utrecht hebben de opdracht dit Evangelie te vertellen!

Onze focus

Vanuit dit Evangelie van Jezus Christus en de opdracht die we hebben als lokale kerk om dit te verspreiden hebben we een focus: We zoomen in op vier focuspunten, in de afgelopen weken op zondag is per punt uitgelegd waarom dit zo belangrijk voor ons is. Waarom we geloven dat het Gods plan is om:

  • Onderwijs te geven en te ontvangen
  • De Heilige Geest te ontvangen
  • Familie te zijn
  • Op Missie te zijn

De laatste twee, Familie en Missie, zullen in verband met Relational Sunday omgedraaid worden. Volg ons op de zondagen, doordeweeks en op internet.

Arjan van Belle