Lead

sitebeheerderCursus & Training

De cursus LEAD, een fundament voor leiderschap

Het wordt tijd om ‘outside the box’ te denken

Historisch gezien heeft Newfrontiers veel energie gestoken in het trainen van leiders om onze kerken te dienen. Relational Mission, onze tak van de Newfrontiers familie heeft in de afgelopen jaren vanuit de cursus ‘Leadership Foundations’, een tweejarige leiderstraining, de nieuwe leiderstraining LEAD ontwikkeld. Inmiddels heeft deze cursus ook al sinds 2013 in Nederland gedraaid, met veel succes.

Met veel inspanning zijn we erin geslaagd om voor een heel betaalbare prijs een cursus neer te zetten die leiders en aankomende leiders binnen onze kerken kan helpen om zich te bekwamen voor hun roeping. Het is een cursus op niveau met zowel theologisch onderwijs als lessen over leiderschap, levensvragen e.d. Eigenlijk een ‘must’ voor iedereen die betrokken wil raken bij onze missie als kerken om de mensen te bereiken met het evangelie.

De kerk is bedoeld als een licht voor de wereld. Dat betekent dat we onze invloed als kinderen van God ook moeten uitoefenen in onze leefwereld. We moeten deze invloed uitbreiden naar buiten de kerk! Daarom is de cursus LEAD een uitstekende gelegenheid voor alle soorten (potentiële) leiders om te groeien in allerlei vormen van leiderschap, niet alleen in de kerk, maar ook daarbuiten. De Bijbel is er heel duidelijk over dat elk individu in het bijzonder gaven van de Heilige Geest heeft ontvangen in overeenstemming met het doel en de wil van God. Daarom introduceren we in de cursus LEAD een persoonlijk ontwikkelingsplan voor elke student om te zorgen dat het maximale uit hun potentieel wordt gehaald. Laat Gods Koninkrijk komen in en door de kerk en naar de einden van de aarde; maar ook in onze omgeving!

De cursus is tweejarig gedurende 10 maanden per jaar. De lestijd is per jaar verdeeld over 8 weekends (vrijdag en zaterdag), 2 zaterdagen en 7 donderdagavonden, voorafgaand aan het lesweekend. Omdat we zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid willen stellen om de cursus te volgen, hebben we het aantal weekends teruggebracht van 10 naar 8, met gebruikmaking van het Hemelvaartweekend. Effectief betekent dit dat werkenden zo’n 7 vrije vrijdagen per jaar moeten opnemen. Maar het is zeker de investering waard!

De cursusplaats is de Wijnstokgemeente in Berkel en Rodenrijs. Tijdens de weekends worden cursisten ondergebracht bij gemeenteleden ter plaatse. De prijs voor deze cursus is € 350,- per jaar incl. eten en drinken.

De lessen tijdens LEAD worden verzorgd door gekwalificeerde docenten als Stef Liston, Gert Hijkoop,Nolda Tipping, Chris Taylor, Joop Bakker en anderen. Er wordt van de cursisten enig huiswerk verwacht naast de maandelijkse lessen (ongeveer één à twee avonden per maand).

Het cursusmateriaal is voor een groot deel in het Engels, de lessen zijn gedeeltelijk in het Engels en het Nederlands; dus enige kennis van de Engelse taal is gewenst. Materiaalkosten zijn bij de prijs inbegrepen, behalve het boek voor de Bijbelstudiemethodiek: J.Scott Duvall en J. Daniel Hays, Grasping God’s Word(Uitg. Zondervan). De lessen voor de Bijbelstudiemethodiek zijn losgekoppeld van het cursusweekend en worden op de 7 donderdagavonden voorafgaand aan het weekend gegeven in Groningen en Berkel.

GEÏNTERESSEERD?

Mocht je geïnteresseerd zijn en deelname overwegen, of nadere info willen, stuur dan een mail naar: joopbakker@ccg.nu of informeer bij je gemeenteleiders.